Akkurat nå:
Se dagens program Natten (00:00 - 06:00) Neste:    06:00   Morgenshowet

Bryneposten

Bryneposten er Bryne FK sitt faste fotballmagasin, og har eksistert siden Jærradioen startet opp i 1985 i kjelleren på det gamle meieriet på Nærbø. Vi var med via Røise-bygget på Klepp til det nåværende studioet i Sandnes.

Bryne FK var en av eierene da Jærradioen startet opp, men selv om klubben gikk ut som eier da eierstrukturen etterhvert ble endret, fortsatte programmet på sitt faste sendetidspunkt - hver søndag mellom kl 10.00 og 11.00.

 

Bryne FK har alltid sett det som viktig å drive programmet der både Bryne-supportere og andre fotballinteresserte i hele sørfylket, fra Randaberg i nord til Eigersund i sør kan få med seg hva som rører seg både i klubben og ellers i lokalfotballen i området.

 

Bryneposten har mange faste lyttere i hele distriktet, og de få gangene vi av ulike grunner ikke har vært på lufta, er det alltid mange som lurer på hvorfor, og har opplevd avlysningen som ett brudd på sitt vanlige søndagsrituale. Nå som sendingene også sendes på internett kan også Brynesupportere over hele verden få med seg programmet direkte hjem til seg.

 

Programlederene har gjennom 28 år vært frivillige "amatører" fra radiogruppa i klubben. Av kjente navn som har vært med er Harald Aursland, Harald Sel, Ole Jørgen Alstadsæter, Hans Zahl, Øyvind Haara, Bjarte Austbø og Liv Elgheim Sivertsen fra de første årene på Nærbø og Klepp. Senere utover 90-tallet var Sigvald Frøiland, Per Undheim og Jarl Martinsen kjente stemmer i programmet. Etter årtusenskiftet kunne Bryneposten sine lyttere høre fotballprofiler i klubben som Svein Bergstad, Paal Fjeldstad og ikke minst Gabriel Høyland, der sistnevnte fortsatt er med. Marton Rosland var en god periode leder av gruppen, før nåværende programleder Martin Olav Egeland og Jon Lund kom med. I kortere perioder har det også vært kvinnelige programledere som Lise Kaspersen, Ann Kristin Svalestad og Hilde Selvikvåg. Nåværende leder av radiogruppen, Geir Magnus Sandve, har vært med siden 1992.

 

Bryneposten har som hovedoppgave å følge Bryne FK gjennom hele året. Trenere, spillere og ledere i klubben blir intervjuet i forkant og etterkant av kampene. A-laget får mest sendetid, der også motstanderlaget blir presentert. Vi dekker også lokalfotballen i distriktet, der Klepp-damene i Toppserien og Ålgård i 2. divisjon nok er de lagene vi følger tettest. Men også klubber nedover i divisjonene får noen "besøk" i løpet av året, når det skjer spennende ting. Mer generelle, nasjonale og internasjonale problemstillinger innen fotballen blir satt i fokus i programmet ved jevne mellomrom. Det er programlederen selv som velger musikken til sendingene, og det hender nok at vi får "kjeft" av lyttere etter sending når vi kutter musikken for å slippe til intervjuobjekt på grunn av tidsnød.

 

Bryneposten trenger ett par nye teknikkere og programledere for å kunne supplementere gruppen som driver sendingene i dag, og dersom du leser dette og har lyst å være med kan du kontakte en av oss på listen nedenfor. Det er nok en stor fordel at du har et "bankende hjerte" for Bryne FK, men ingen betingelse.

 

Navn / tlf. nr / e-mail:

Gabriel Høyland / 95982729 / g-hoeyl@online.no

Jon Lund / 90629674 / jon.lund@sola.kommune.no

Martin O Egeland / 48046788 / mart-ege@lyse.net

Geir Magnus Sandve / 95809867 / geir.magnus.sandve@gmail.com